Solarna energija

AdobeStock 82234131

Kada govorimo o obnovljivoj energiji, solarna energija uvek pada na pamet kao najpopularnija. A zašto ne, kada je solarna energija široko dostupna i obilno obnovljiva. Nije iznenađenje da projekcije pokazuju da solarna energija doživljava značajan porast, a obnovljiva energija je budućnost industrije.

Zašto je solarna energija budućnost obnovljive energije

Potražnja za održivom i obnovljivom energijom je u porastu. Sa klimatskim promenama i svetskim prirodnim resursima koji se smanjuju, moramo se usredsrediti na pronalaženje alternativnih načina proizvodnje energije koji nisu štetni po životnu sredinu. Tehnologija obnovljivih izvora energije postoji već neko vreme, ali solarna energija je najpopularnija među njima.
Dakle, po čemu se solarna energija izdvaja od drugih oblika obnovljive energije? Evo nekoliko ključnih faktora:
Solarni paneli postaju sve pristupačniji i dostupniji kako vlasnicima kuća tako i preduzećima.
Solarnu energiju je lako proizvesti i održavati, uz male ili nikakve troškove održavanja. Jednom instalirani, solarni paneli mogu da generišu energiju decenijama.
Solarna energija je veoma efikasna i skoro da nema rasipanja, za razliku od tradicionalnih elektrana koje proizvode mnogo zagađivača.
Solarna revolucija je uveliko u toku, a njene projekcije su ništa manje nego izvanredne. Do 2030. godine, stručnjaci predviđaju da će solarna energija biti dominantan izvor energije na globalnom nivou. Ova transformacija je vođena sve većom dostupnošću i pristupačnošću solarne tehnologije, zajedno sa rastućom zabrinutošću zbog negativnih uticaja fosilnih goriva na životnu sredinu. Dok gledamo ka održivijoj budućnosti, solarna revolucija će igrati ključnu ulogu u zadovoljavanju naših energetskih potreba.

Prednosti solarne energije

Čista energija: solarna energija proizvodi nultu emisiju, što je čini najčistijim dostupnim izvorom energije. To znači da možete značajno smanjiti svoj ugljenični otisak instaliranjem solarnih panela.
Smanjeni računi za energiju: solarna energija vam omogućava da generišete sopstvenu energiju, što znači da možete dramatično smanjiti svoje račune za energiju.
Nisko održavanje: Solarni paneli nemaju pokretne delove i zahtevaju vrlo malo održavanja. Većina proizvođača nudi garanciju od 25 godina ili više.
Povećana vrednost imovine: Kuće i poslovni objekti sa instaliranim solarnim panelima obično se prodaju brže i za više novca nego domovi bez njih.

PROJEKTOVANJE I MONTAŽA

Analiza parametara za projektovanje: tehničke mogućnosti za instalisanje, raspoloživa površina za montažu, prosečna potrošnja električne energije, način priključenja na EDS sistem.
Uporedna analiza potrošnje električne energije i potencijalne proizvodnje električne energije.
Analiza troškova i procena perioda otplate.
Projektovanje solarne elektrane prema zahtevu investitora ili tehničkom zahtevu projekta i predavanje zahteva opštinskim i drugim organima i EDS-u.
Isporuka opreme i montaža svih vrsta solarnih elektrana u skladu sa projektnim rešenjem ili zahtevu investitora.
Održavanje i servisiranje opreme.

AdobeStock 243694140

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VELEPRODAJA DELOVA I KOMPONENTI

Solarni paneli ULICASOLAR TIER1

HUAWEI invertori i procesna oprema

Aluminijumski nosači i armatura

Solarni kablovi i komponente

AdobeStock 28876551